Dăncilă acuză: PSD a fugit de la guvernare la finalul lui 2019

Ipotezele prin care se vehiculează că Partidul Social Democrat a părăsit guvernarea, la finalul anului 2019, calculat, înainte de resimțirea unor șocuri economice dure, evitându-se în acest mod neîndeplinirea unor angajamente sociale, sunt, mai nou, alimentate și de Viorica Dăncilă, fost premier PSD.

Aceasta, joi seara, la o televiziune centrală, a spus că oameni din partid au predat deliberat puterea pentru a prelua frâiele. Mesajul Vioricăi Dăncilă este fără echivoc: în octombrie 2019, Partidul Social Democrat a fugit de la guvernare.

 

Am primit asigurări că această moțiune nu va trece. Marcel Ciolacu mi-a arătat calcule că vom avea minimum 241 de voturi. Mi-a garantat cu o zi înainte. Am discutat și la Senat, mi-au garantat că nu există nicio fisură. Mi-am dat seama că am fost trădată din PSD. Marcel Ciolacu a dirijat toate acest lucruri, alături de Simonis. Mai mulți dintre cei care au votat moțiunea au spus că au discutat cu Marcel Ciolacu. (…) Am pierdut guvernarea, au dat jos un guvern și tot ei l-au acuzat pe Liviu Dragnea că a dat jos două guverne. Păi, ei ce au făcut? Au procedat la fel ca Liviu Dragnea. După ce a trecut moțiunea de cenzură, am primit un mesaj în care îmi spune că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Nu am venit din răzbunare, dar eu cred că adevărul e foarte important pentru oamenii din partid. Mi-am dat seama că ei au avut un plan al lor pentru a prelua partidul și că nu a contat nici guvernarea, nici dorința primarilor. Ei au avut un plan al lor pentru a prelua partidul și nu a contat nici guvernarea, nici ce au lăsat în urmă”, a declarat, potrivit stiripesurse.ro, Dăncilă.