Decizie: Nu se pierd banii de pe cardurile pentru energie

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunţat, marți, că românii care nu au cheltuit toți banii de pe cardul de energie vor putea face plăți prin intermediul acestuia până la sfârșitul anului.
Inițial era prevăzut ca prima tranșă de 700 de lei să poată fi folosită doar până la data de 31 iunie 2023.
Reamintim regulile stabilite la începutul programului: ”Cu ajutorul cardurilor de energie, beneficiarii pot efectua plăți în perioadele următoare:
  • Tranșa I – voucherul are o valoare de 700 de lei, iar plățile facturilor la energie pot fi efectuate în perioada 20.02.2023 – 30.06.2023;
  • Tranșa a II-a – 700 de lei, în perioada septembrie 2023 – 27 decembrie 2023”.

Compensarea facturilor la energie este unul dintre programele cu cel mai mare număr de beneficiari pe care le-am derulat în sprijinul persoanelor vulnerabile, prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 şi constituie un sprijin real pentru plata facturilor la energie pentru 4 milioane de români. Împreună cu Poşta Română, urmărim zi de zi modul în care se derulează acest program pentru a interveni atunci când identificăm dificultăţi în implementare. Chiar în cursul acestei luni, reglementările au fost completate şi simplificate pentru a face acest sprijin mai eficient. Astfel, într-o singură lună – mai – s-au făcut de peste 5 ori mai multe plăţi pentru lemne decât în primele două luni de program. Mai multe, ne-am asigurat că permitem plata datoriilor mai vechi de 2023 şi că prima tranşă de 700 lei virată pe carduri poate fi folosită până la sfârşitul anului. Reamintesc faptul că din septembrie vom forniza alţi 700 de lei pe cele 2,1 milioane de carduri”, s-a transmis într-un comunicat oficial asumat de ministrul Marcel Boloș. 

Articolul precedentDeputat liberal: Câciu (PSD) este responsabil pentru deficitul bugetar de 27,35 de miliarde de lei
Articolul următorMAI: S-a decis majorarea soldelor și a salariilor de funcție