Se cere referendum pentru dizolvarea Consiliului Local Târgu Jiu

Ion Săvoiu, consilier municipal PMP, cere dizolvarea Consiliului Local Târgu Jiu. Acesta crede că în actuala formulă a consiliului orașul va fi blocat în continuare de cei ce vor cu orice preț, peste interesele cetățenilor, să câștige capital politic. Politicianul spune că va discuta și cu reprezentanții Pro România și USR, entități politice care ar putea accede în Consiliul Local.

”În actuala structură, consiliul local conține reprezentanți ai unui partid care nu mai există, PSRo, niște frustrați din PSD care nu acceptă nici acum că Romanescu i-a bătut în alegeri, doi reprezentanți ALDE deserviți total PSD-ului, niște liberali montați de Vîlceanu împotriva primarului, și noi de la PMP. Consiliul Local ar trebui să aducă un plus pentru Târgu Jiu, fiindcă am rămas cu mult înapoia reședințelor de județ din jur la toate capitolele și pentru că Gorjul se depopulează cu fiecare zi care trece fără să se schimbe nimic în bine. Din păcate, majoritatea consilierilor își dedică energia și tot timpul ca să facă în așa fel încât Târgu Jiul să meargă din rău în mai rău”, scrie, pe facebook, Săvoiu.

Pentru dizolvarea Consiliului Local este nevoie de un referendum, acesta putând fi organizat cu acordul a 25% din numărul cetățenilor cu drept de vot. Legea referendumului, modificată în 2014, prevede că norma de participare pentru ca o asemenea consultare populară să fie validată este de 30% din numărul celor înscriși pe listele electorale permanente.