Dezvăluiri! Tânăra polițistă, fără permis, a condus autospeciala în care au murit carbonizați lucrătorii MAI

Cauzele accidentului rutier soldat cu moartea a doi polițiști din cadrul IPJ Brăila, Mihai Bara, de 45 de ani, și Ana Maria Manea, de 21 de ani, nu au fost încă prezentate oficial, dar în spațiul public a apărut informația, potrivit căreia, tânăra polițistă se afla la volanul autospecialei, iar aceasta nu deținea permis de conducere.

Dezvăluirea a fost făcută de Tudor Barbu, la B1 TV.

Să vă spun ce nu v-a spus nimeni până acum. Informațiile sunt așa, din păcate. Dumnezeu să-i odihnească! Fata era la volan, deși nu avea carnet de conducere. Fata nu terminase procedura pentru obținerea permisului, mai avea traseul de dat (n.r. – proba practică a examenului pentru carnet). (…) Atât de tragic și de dramatic a fost ce au găsit colegii lor acolo, și cei de la ISU, și cei de la Poliția Brăila, că singurele elemente de identificare – atât de carbonizate erau cele două cadavre – au fost doar seriile de pe armele din dotare, pistoalele celor doi polițiști. Pistoalele erau înseriate, cum este și normal să fie, și erau făcut astfel încât nici incendiul să nu șteargă seria armei. Din informațiile mele, au fost singurele elemente care i-au luminat pe oameni referitor la ce pistol se afla în partea stângă, pe locul șoferului, și ce pistol se afla în partea dreaptă. Șansele ca cei doi să-și fi schimbat armele sunt aproape 0. De ce? Pentru că nu erau într-o misiune care să necesite folosirea armamentului, erau într-o patrulare de rutină”, a spus realizatorul emisiunii ”Se întâmplă acum”.

Imediat după tragedie, sindicatele din Poliție au reclamat starea precară a autospecialelor cu care lucrătorii MAI își efectuează serviciul, însă, la același post de televiziune, comisarul Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR a precizat că mașina implicată în accident este un autoturism Dacia Logan fabricat în anul 2018, cu revizia tehnică efectuată în luna mai 2020.