DGA: Patru polițiști au fost reținuți pentru luare de mită

 

Patru polițiști rutieri și de la Serviciul Înmatriculări din Brașov au fost reținuți, duminică, fiind suspectați de luare de mită.
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Adrian Radu, a precizat că este vorba despre un agent de poliţie rutieră de la Poliţia Poiana Braşov, unul de la Poliţia Râşnov şi doi agenţi de poliţie de la SPRPCIV Braşov (examinatori/înmatriculare).

 

DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, a efectuat, duminică, 20 de percheziţii la domiciliile unor persoane şi la sediile a trei structuri de poliţie din judeţul Braşov, într-un dosar de corupţie în care sunt vizaţi poliţişti care ar fi luat bani sau bunuri pentru a nu sancţiona şoferii care au încălcat legea sau pentru a favoriza candidaţi la obţinerea permisului.

Percheziţiile au avut loc în Braşov, staţiunea Poiana Braşov, oraşul Râşnov, localităţile Moieciu, Dumbrăviţa, Hărman şi Hălchiu. Dintre acestea, trei au fost la sediile unor instituţii publice, respectiv la sediul SPCRPCIV Braşov şi la sediile a două structuri de poliţie din cadrul IPJ Braşov’‘ se precizează într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție.

În caz au mai fost trei rețineri.

Au mai fost reţinute alte trei persoane fără calitate specială, despre care s-a stabilit că doi au dat mită pentru a obţine permisul de conducere, iar unul este complicele prin intermediul căruia s-a dat mita către examinatori”, a transmis sursa citată.

Articolul precedentRomanescu, îngrijorat incertitudinea unor contracte: Sunt 70 de milioane de euro pe care i-am atras cu eforturi deosebite
Articolul următorMeteo – ANM: Vești nu tocmai grozave pentru perioada Sfintelor Paști. Prognoza pentru patru săptămâni