Meteo – ANM: Vești nu tocmai grozave pentru perioada Sfintelor Paști. Prognoza pentru patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza pentru perioada 27 martie – 27 aprilie 2023.

Săptămâna 27 martie – 3 aprilie

În săptămâna 24 martie – 3 aprilie, valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Tot în regiunile intracarpatice, dar și în est, sud-est și mai ales în zona Carpaţilor Occidentali va ploua mai mult decât este normal pentru această perioadă.

Săptămâna 3 – 10 aprilie

În săptămâna 3 – 10 aprilie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, iar în rest valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile estice, sud-vestice, dar mai ales în cele sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 10 – 17 aprilie

Estimările meteorologice pentru săptămâna 10 – 17 aprilie arată temperaturi medii în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, şi un regim pluviometric care se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 17 – 24 aprilie

În ultima săptămână de prognoză, 17 – 24 aprilie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă excedentară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

Articolul precedentDGA: Patru polițiști au fost reținuți pentru luare de mită
Articolul următorGorj: Trafic cu minori! Tineri reținuți după ce au exploatat sexual o adolescentă din Mehedinți