Din cauza pandemiei și alegerilor, PRO România cere amânarea începerii anului școlar

Pro România vrea amânarea noului an şcolar până după alegerile locale. Reprezentanţii formaţiunii politice sunt de părere că sute de mii de oameni vor fi prezenţi în secțiile de votare găzduite de şcoli.

Principalul argument este că suntem într-o perioadă pandemică importantă, cu foarte multe cazuri și alegerile locale sunt un proces electoral care presupune folosirea unor spații ale școlilor”, a declarat deputatul Pro România de Seceava, Cătălin Nechifor, care i-a cerut premierului Ludovic Orban să amâne începerea anului școlar până la 1 octombrie.

Acesta este de părere că riscul este prea mare în contextul pandemiei Covid-19, iar dezinfecţia în şcolii poate fi făcută în timp util până la începutul lunii octombrie.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că școala în învățământul preuniversitar începe la 14 septembrie, iar pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv la instituțiile de învățământ. Președintele a precizat însă că decizia va fi luată la nivel local, în funcție de trei scenarii care un fost schițate şi care ţin de numărul de cazuri Covid-19 din fiecare zonă.

Alegerile locale sunt programate pe 27 septembrie.

Articolul precedentApel de suflet: Ocrotim teiul din Arcani! Autoritățile îl vor la pământ
Articolul următorRomanescu: E o păcăleală. Domnul Cîrciumaru nu va renunța la mandatul de parlamentar