Dîncu: Guvernul Cîțu va cădea. PSD nu va susține un guvern minoritar. Nici noi nu ne dorim anticipate neapărat

 

Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, Vasile Dîncu, a transmis, duminică seara, că PSD nu îşi permite să facă niciun fel de înţelegere, “nici pe faţă, nici pe la spate”, cu PNL, condiție în care guvernul Cîțu va cădea.

În niciun caz noi nu vom susţine un guvern minoritar, pentru că nu va fi eficient nici pentru România, suntem într-o situaţie de criză, în care mai bine resetăm cred eu, chiar dacă cu nişte costuri, viaţa politică în acest moment prin alegeri anticipate – nici noi nu ne dorim alegeri anticipate neapărat. Domnul Iohannis este actorul principal în această criză chiar dacă stă în spate, în viitor îi va veni direct domniei sale din nou ocazia să acţioneze. (…) Va trebui să aleagă din nou după ce va cădea guvernul Cîţu. Acest guvern va cădea, PSD nu îşi poate permite în acest moment să facă niciun fel de înţelegere nici pe faţă, nici pe la spate cu PNL”, a spus, la Digi 24, Dîncu.
Surprinzător, în discursul său, acesta a precizat că nici PSD nu își dorește alegeri anticipate neapărat, cea ce poate însemna că în interiorul partidului s-au luat în calcul variante de lucru ce vizează un guvern tehnocrat sau unul de uniune națională, fapt care ar întări declarațiile unor membri ce subliniau că nu este momentul ca social-democrații să își asume guvernarea.