Dîncu: PSD și PNL nu doresc refacerea USL. Este complicat să faci un proiect politic din stânga și dreapta

 

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a anunțat, duminică seara, că PSD şi PNL nu doresc refacerea USL.

Totodată, social-democratul a arătat că este complicat un proiect politic alături de PNL, însă nu a exclus o oarecare colaborare cu premierul desemnat, Nicolae Cică.

Nu putem să credităm un guvern care a dus România în această groapă. Nici noi nu ne dorim să facem niciun fel de USL. Din acest punct de vedere ne înţelegem foarte bine. (…) Noi nu avem în acest moment de făcut proiecte politice împreună. Suntem stânga, PNL este pe partea dreaptă, noi suntem în ascensiune în sondaje, ei sunt în scădere, nu ne putem asocia. (…) Este un general care nu a făcut politică în sensul ideologic. Nu este neapărat foarte ideologizat ministru. Dacă era aşa, atunci ar fi fost domnul Cîţu care reprezintă PNL. Mandatul domnului Cîţu este să facă o majoritate. Este firesc să înţelegem că intenţia cu care preşedintele a desemnat un premier care nu este atât de politizat şi a numit forţe politice responsabile, considerăm că e complicat şi nu putem să luăm un mandat din partea electoratului nostru în acest moment În momentul acesta sigur că suntem într-o pandemie, dar dacă în aducem din nou pe domnul Tătaru la Sănătate, nu avem o garanţie că se termină pandemia. (…) Este complicat să faci un proiect politic din stânga şi dreapta”, a declarat, la Digi 24, Dîncu.