Gorj: Fără permis și băut zdravăn, la volan

Un gorjean este cercetat penal după ce a băut și s-a urcat la volanul unui autoturism, fără să posede carnet de conducere. Plimbarea i-a fost stopată de polițiști, cei care în urma testării au constatat că persoana respectivă prezenta p concentrație de 0.8 la mie alcool în aer expirat.

La data de 23 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au identificat un bărbat de 51 de ani, din comuna Slivilești, în timp ce conducea un autoturism pe DC 84 Strâmtu, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate a rezultat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorul auto a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei’‘, a transmis IPJ Gorj.

 

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența alcoolului și care nu posedă permis de conducere.