Directorul de la Casa de Sănătate a murit după anestezie, cu doi anestezişti în sala de operaţie

Decesul directorului adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj va fi cercetat în cadrul unui dosar penal. Valeriu Buju Cojocaru, de 41 de ani, a ales Spitalul din Bumbeşti Jiu pentru o intervenţie laparoscopică de colecist. Potrivit celor de la unitatea medicală din Sadu, la ora 9:50 a fost introdus în blocul operator şi după 15 minute de la anestezie tensiunea a crescut, frecvenţa cardiacă de asemenea, pacientul intrând în stop cardiac. S-a încercat resuscitarea până la 11:20, oră la care a fost declarat decesul.

La noi chiar se fac aceste intervenţii, nu ar fi prima, nici ultima. Nici nu a apucat să se facă practic. Nu putem vorbi, deocamdată, de o culpă medicală. În principiu au fost trei medici chirurgi în sală, doi medici anestezişti, deci chiar a fost totul pregătit”, a spus jurnaliştilor Aurel Stolojanu, directorul Spitalului Orăşenesc Bumbeşti Jiu.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, rezultatele necropsiei urmând să fie probe în ancheta declanşată de poliţiştii gorjeni.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că un bărbat de 41 de ani, din municipiul Târgu Jiu, s-a prezentat la data de 30 septembrie a.c. la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti Jiu pentru a i se efectua o operaţie, iar în cursul zilei de marţi a decedat. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, cercetările urmând să fie efectuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu”, a anunţat IPJ Gorj.

Foto arhivă