Documente: Romanescu, ținta unor decizii ilegale luate de fosta conducere a Universității ”Constantin Brâncuși”

 Consiliul de Etică și Management Universitar din cadrul Ministerului Educației a anulat toate hotărârile prin care Marcel Romanescu a fost acuzat de plagiat și târât în scandaluri publice de fosta conducere a Universității <<Constantin Brâncuși>>.
Din documentele prezentate, reiese că Senatul instituției a a schimbat o soluție care îi era favorabilă lui Romanescu, iar de aici o serie de decizii ilegale.
Consiliul de Etică și Management Universitar mi-a dat dreptate și desființează hotărârile Senatului Universității <<Constantin Brâncuși>>, dictate, practic, de fosta conducere.
Am fost supus unui linșaj public, pe perioada ultimilor 3 ani, de către fosta conducere a UCB. După ce, într-o primă etapă, Comisia de Etică a emis o soluție ce mi-a fost favorabilă, aceasta a fost schimbată de către Senatul Universității, urmând o serie de decizii ilegale.
Am sesizat aceste aspecte Consiliului de Etică și Management Universitar din cadrul Ministerului Educației care a hotărât desființarea hotărârilor emise cu încălcarea legii.
Le-am vorbit astăzi colegilor mei de la UCB despre nevoia de a rămâne uniți pentru dezvoltarea universității de la Târgu Jiu. Instituțiile de învățământ superior sunt într-o concurență acerbă căreia nu-i putem face față dacă suntem dezbinați. Trebuie sa lăsăm deoparte disensiunile dintre noi și să lucram împreună pentru ca Universitatea <<Constantin Brâncuși>> să devină una dintre cele mai puternice din țară”, a precizat Romanescu.

DOCUMENTE: