Ministrul Transporturilor: Marile investiții sunt din fonduri UE. Suspendarea fondurilor europene ar opri toate aceste proiecte

 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a a anunțat, luni sera, că principalele investiții pe zona de infrastructură sunt finanțate din fonduri europene și că aceste proiecte ar fi suspendate dacă s-ar ajunge la o eventuală suspendare a fondurilor din cauză că nu ne încadrăm în ținta de deficit.

 

Noi, la Ministerul Transporturilor, în ultimii doi ani aproape am dublat bugetul. La finalul lui 2021 aveam 14 miliarde de lei, acum avem aproape de 30 miliarde de lei. Sunt multe proiecte și contracte semnate. Toate aceste mari investiții sunt din fonduri UE, nu e nici măcar unul cu finanțare din altă parte. (…) Nu-mi permit să ajungem să discutăm de eventuala suspendare a fondurilor europene sau că nu ne încadrăm în ținta de deficit, pentru că atunci toate aceste proiecte se suspendă. Nu cred că e un scenariu pe care ni-l dorim”, a spus, la Digi 24, Grindeanu. 

Articolul precedentSondaj: Cine este favoritul românilor pentru alegerile prezidențiale. Variante de calcul pentru turul II
Articolul următorDocumente: Romanescu, ținta unor decizii ilegale luate de fosta conducere a Universității ”Constantin Brâncuși”