Donație către Primăria Târgu Jiu. Municipalitatea va investi într-un proiect pliat pe operele brâncușiene

Primăria Târgu Jiu a intrat în posesia a 2665 matri patrați de teren din apropierea Coloanei Infinitului. Suprafața ajunge la municipalitate în urma unei donații făcute de Maria Banu Ertegun, proprietarul care și-a exprimat dorința ca autoritatea locală să folosească terenul pentru a pune în evidență operele lui Brâncuși. Primarul Marcel Romanescu a anunțat că există deja o propunere de proiect, concept al arhitectului Dorin Ștefan.

Am semnat astăzi documentele prin care Primăria Municipiului Târgu Jiu intră în posesia terenului de 2665 mp situat lângă Parcul Coloanei Infinitului.
Avem și o propunere de proiect, concept al cunoscutului arhitect Dorin Ștefan, pentru acel teren. Zona se va integra în arhitectura Căii Eroilor, a cărei reabilitare a început deja.
Doresc să-i mulțumesc, încă o dată, doamnei Maria Banu Ertegun, care a donat terenul din dorința de a contribui la punerea în valoare a operelor lui Constantin Brâncuși, dar și doamnei avocat Cristiana Irinel Stoica, cea care a reprezentat Fundația Infinitului în această acțiune. Doamna este originară de pe plaiurile Gorjului și iubește orașul nostru, dar și operele marelui sculptor, iar gestul acesta generos a fost posibil și ca urmare a eforturilor dânsei. Nu în ultimul rând, trebuie să-i mulțumim domnului Paul Lupu, director al Consiliului Director al Fundației Infinitului.
Pentru noi, acest teren reprezintă o nouă oportunitate de a pune în valoare Coloana Infinitului”, a transmis edilul.