Dosar penal în lucru, posibil sabotaj. Cine a dat ordin ”să se arunce în aer” străzile din Târgu Jiu?

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a dezvăluit luni că există un dosar în lucru în care se fac cercetări ce privesc incidentele de la conductele de apă petrecute la începutul anului 2018. Acestea se tot spărgeau și, potrivit edilului, nimic nu a fost întâmplător.

‘Vă aduceţi aminte ce se întâmpla acum un an şi jumătate cu străzile din Târgu Jiu, cum <<erau aruncate în aer>>. Astăzi este un dosar în cercetare. Se constată exact ce se spunea la vremea respectivă, că a fost un sabotaj împotriva primarului şi a cetăţenilor municipiului Târgu Jiu. În lunile ianuarie – februarie au fost 28 de spărturi. Au introdus în bazinele din Dealul Târgului apă sub presiune foarte puternică şi <<au aruncat oraşul în aer>>”, a spus Romanescu.

Edilul a precizat că pentru remedierea situațiilor create au fost cheltuite sume mari, de sute de milioane de lei sau chiar miliarde, până la urmă, banii celor care achită facturile Aparegio lună de lună.

Nemulțumit de modul în care societatea de apă și canal tratează problemele cetățenilor, primarul a intenționat să scoată municipiul din actuala asociere, însă la mijloc este un proiect european în derulare, iar o asemenea decizie ar însemna pierderea unei sume importante de bani.