Măsuri de criză pentru reabilitarea Colegiilor ”Tudor” şi ”Spiru Haret”

Lucrările de reabilitare la colegiile naţionale”Tudor Vladimirescu” și ”Spiru Haret” ar putea fi acordate prin încredinţare directă. Deocamdată, nicio firmă nu s-a prezentat la licitaţie, ia edilul Marcel Romanescu a declarat că studiază această posibilitate, mai ales că investiţiile sunt ample.

“Încă o săptămână vom mai da posibilitatea depunerii de oferte. Dacă nu, putem să intrăm, prin respectarea legii, pe o înţelegere directă cu o socitetatea care ar putea realiza lucrările la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu şi la Spiru Haret”, a precizat primarul din Târgu Jiu.

Directorul de la CNTV, Dorin Taşcău, spune că nu vrea să piardă banii alocaţi pe PNDL, iar măsura este binevenită. Conducătorul instituţiei de învăţământ a mai declarat că-şi doreşte un nou corp de clădire. Astfel, cursurile s-ar ţine doar dimineaţa, iar activităţi cum ar fi “cercurile” sau de “after-school” s-ar desfăşura după amiaza.

“N-aş vrea să se piardă acei bani. Dorinţa mea este de a construi un nou corp de clădire, care se poate face, nu e un efort extraordinar. I-am rugat pe toţi factori de decizie, indiferent de culoarea politică, să ne ajute în acest demers. Avem un spaţiu clar delimitat, unde se poate face, o să continui demersurile”, a spus Taşcău.