Droguri și arme pe străzile din Târgu Jiu: Student la teologie surprins înarmat și drogat

   Blestemul consumului de substanțe cu efect halucinogen s-a prins și la Gorj, de ani buni, și, dincolo de declarații pline de asigurări, situația pare total scăpată de sub control. Simpozioanele sau pliantele nu ajută, avem persoane arestate pentru trafic de droguri, există consumatori care, mai nou, agonizează ziua pe străzi. Recent, doi tineri au ajuns tăiați la spital, la Rovinari, după un scandal ce viza plasarea unor astfel de produse interzise, în timp ce la Târgu Jiu locatarii unui imobil, din cartierul 9 mai, au sesizat poliția în momentul în care au observat manifestările unor consumatori.

S-a întâmplat în noaptea de 13/14 octombrie. Sâmbătă spre duminică. La Poliția municipiului Târgu Jiu au fost conduse două persoane bănuite că ar fi consumat substanțe cu efect halucinogen. Un tânăr de 16 ani și un altul de 21 de ani, ambii din Târgu Jiu. Ghinionul (norocul?) acestora a fost o patrulă a Poliției Locale care i-a reperat pe strada Theodor Aman din localitate. Erau căzuți lângă o bancă, agonizau. Cei de la ”locală” au anunțat că sunt incoerenți în exprimare și nu își pot menține echilibrul, deși nu emană halenă alcoolică. Pupilele le erau dilatate, iar de aici a început alarmarea. La fața locului au ajuns cei de la poliția municipală și, după investigațiile standard, i-au transportat pe suspecți la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor. Asupra băiatului de 21 de ani fost găsite trei foițe de staniol, cu un praf brun-verzui, și un pumnal ce avea o lungime de aproximativ 30 de centimetri. Arma albă avea două tăișuri și era foarte bine întreținută. Chestionat, posesorul a spus că este vorba de substanțe etnobotanice. Acesta mai deținea un carnet de student, document prin care se atestă că studiază teologia. Părinții minorului au fost chemați la sediul poliției, unde au fost înștiințați despre cele petrecute. În cauză s-au dispus măsurile legale, cercetările continuând în cadrul unui dosar penal.

Articolul precedentVeste bună: Restaurarea Mausoleului Ecaterinei Teodoroiu ar putea fi finalizată până la Ziua Națională
Articolul următorAlex Velea cântă la Târgu Jiu