Veste bună: Restaurarea Mausoleului Ecaterinei Teodoroiu ar putea fi finalizată până la Ziua Națională

După ani buni în care Primăria municipiului Târgu Jiu nu a avut soluţii pentru restaurarea Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu, actuala administrație a găsit, în sfârșit, fonduri pentru intrarea în normalitate. Mausoleul se află într-o stare avansată de degradare, de-a lungul timpului ”reparațiile” însemnând cârpeli, intervenții neautorizate prin care se încerca ascunderea realității. Viceprimarul Adrian Tudor a declarat că vremea favorabilă ar putea ajuta la finalizarea lucrărilor până în luna decembrie.

“Se va desface capacul de la suprafaţă şi, în urma a ceea ce va fi constatat în interiorul mausoleului, se va stabili următorul pas. Nu ştim deocamdată care va fi următorul pas, decât în momentul în care ei vor vedea, la faţa locului, ce există în interior. Sunt nişte proceduri pe care le ştiam, proiectul le are prevăzute, dacă vremea ne ajută, şi există consensul între proiectant, executant şi diriginţii de şantier, cred că la 1 decembrie vom avea mausoleul refăcut”, a precizat Tudor.

Pentru restaurarea monumentului au fost alocați 700.000 de lei. După ce va fi desfăcut capacul va fi organizată şi o zi a porţilor deschise la şantier, pentru ca târgujienii să vadă placa originală a mormântului Eroinei de la Jiu.

 

Articolul precedentBăleşti: A vrut să umfle arbitrii cu bătaia
Articolul următorDroguri și arme pe străzile din Târgu Jiu: Student la teologie surprins înarmat și drogat