După Dragnea, și Bordușanu de la Gorj ordonă: PSD-ul trebuie să fie o turmă

Organizația PSD Gorj îl urmează orbește pe Liviu Dragnea. Modul de a se prezenta în fața cetățenilor se vrea ambalat într-o disciplină de partid, însă atunci când te târăști în patru labe și bați din tobe imaginea rezultată nu mai prezintă rigoare, percepția celor din exterior este cu totul alta.

Nu există emisiune radio sau tv în care senatorul Florin Cîrciumaru să nu pomenească numele ”domnului Liviu Dragnea”, să încerce să scoată în evidență că se respectă indicațiile liderului suprem, că el, Cîrciumaru de la Gorj, s-a consultat, are ok-ul președintelui PSD. Excluderea din partid a lui Adrian Țuțuianu și a lui Marian Neacșu a fost un bun prilej pentru social-democrații gorjeni să dea cu artificii, să claxoneze și să clameze spiritul de turmă impus în ultima vreme în cel mai mare partid din România.

Purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, Anca Bordușanu, nu s-a mulțumit doar să prezinte sec decizia Comitetului Executiv Național în cazul Țuțuianu și Neacșu, a ținut morțiș să lanseze o șarjă care să taie din fașă orice poziție ce nu ar urma directivele păstorului de la centru și a celui din județ. ”În momentul în care te poziţionezi împotriva partidului și emiți păreri care afectează colegii, nu te mai poți regăsi în această mare echipă. Este o decizie care a fost îndelung dezbătută în interiorul Comitetului Executiv Național și cred că este un semnal care s-a dat, pentru că trebuie să înțelegem că, în momentul în care avem nemulțumiri, venim prima dată și la spunem în interiorul partidului. În momentul în care ești membru de partid, nu au o poziție publică aparte față de cea a partidului, în sensul că vii cu lucruri pe care le expui lovind în partid și în membrii formațiunii politice, a declarat, printre altele, comunicatorul social democrat. 

Potrivit acestui raționament, un membru al PSD ar da cu oiștea în gard doar dacă dacă, întrebat de un ziarist fiind, ar lansa în spațiul public ironii sau ar pune problema franc într-o situație de genul genunche versus genunchi. Ar fi întrunite deja elementele enunțate de Bordușanu, este evidentă o poziție aparte față de cea a partidului și, fără doar și poate, o situație ce poate fi interpretată drept o lovire a formațiunii politice și a activiștilor ei. Conform aceluiași mod de gândire, un senator, deputat, primar sau simplu social-democrat va trebui ca în fața alegătorilor și  simpatizanților să facă front comun cu gogomăniile unui reprezentant PSD precum Viorica Dăncilă, să renunțe la demnitatea intelectuală și de om, doar pentru că, atenție, și Anca Bordușanu a spus apăsat că semnalul s-a dat prin excluderea lui Țuțuianu și Neacșu.