Strategii: Cîrciumaru pune la cale execuția primarului Cîmpeanu, de la Runcu?

Senatorul Florin Cîrciumaru, președinte PSD Gorj, a lansat un nou joc în organizația județeană PSD: ”PUP, PESEDISTUL MEU!”. Asta rezultă din atitudinea unor politicieni care își puneau tălpi pe unde se prindeau, iar în ultimele declarații se apreciază,  se încurajează de mama focului, înaintea sondajului intern ce va stabili candidatul pentru Primăria Târgu-Jiu. Ultimul aspirant la funcția de edil-șef în capitala județului pare a fi chiar primarul de la Runcu, Adi Cîmpeanu, care, și el, are, la nivel declarativ, girul preşedintelui Florin Cîrciumaru. Includerea lui Cîmpeanu pe lista preliminară este de bun augur în opinia celorlalţi contracandidaţi social-democraţi. Adrian Tudor şi Mihai Prunariu, doi dintre pretendenţi, s-au declarat, încă o dată, încrezători în resursele partidului de a “recupera” primăria municipiului. Dincolo de bezele și pupici trandafirii, la nivel politic județean se discută că senatorul îi poartă sâmbetele lui Adi Cîmpeanu și îl vrea scos din joc. Definitiv, Primăria Runcu poate fi câștigată ușor și cu alt candidat. Scenariul ar fi următorul: Cîrciumaru ajunge la concluzia că nu îl poate bate pe Romanescu, nu dă doi bani pe sondaj și îl aruncă în bătălie pe Cîmpeanu. Dacă primarul de la Runcu va pierde, președintele PSD va elimina un apropiat al lui Weber, om despre care s-a spus că ar fi insistat și tras sfori pentru schimbări la vârful partidului. Pe de altă parte, includerea lui Cîmpeanu în sondaj ar putea da greutate în grup unui alt candidat.

“Şi eu am zis de Adi Cîmpeanu că e o variantă optimă pentru Târgu Jiu, trebuie să o luăm în calcul. Am văzut ce a zis şi preşedintele Florin Cîrciumaru, să vedem cum e sondajul de opinie, vedem în jurul cărui lider ne strângem şi să facem treabă. Târgu-Jiul are nevoie de dezvoltare, de proiecte serioase din partea unor oameni cu experienţă în acest domeniu”, a spus Adrian Tudor, la Radio Infinit.

“Toţi candidaţi din PSD care vor să-şi depună candidatura sau care vor să participe la acest sondaj sunt foarte buni din punctul meu de vedere. E o competiţie pe care o respect şi o apreciez. Toţi cred că se vor putea descurca foarte bine, candidatul PSD pentru municipiul Târgu Jiu trebuie să aibă susţinerea partidului şi să fie apreciat de târgujieni”, a precizat Mihai Prunariu.

În schimb, vicepreședintele PNL Gorj, Gheorghe Grivei, nu crede că PSD are forţa necesară să-l învingă pe Marcel Romanescu, actualul primar. În ceea ce-l priveşte pe Adi Cîmpeanu, liberalul a declarat că acesta nu are notoritetate în rândul târgujienilor, iar comuna Runcu nu poate fi comparată cu reşedinţa judeţului Gorj.

“Este exclus, una este să păstoreşti o localitate cum e Runcu şi alta este să păstoreşti municipiul Târgu-Jiu, un oraş mare cu foarte multe probleme. E greu pentru oricine. Adi Cîmpeanu locuieşte în Runcu, nu este cunoscut în Târgu-Jiu, este foarte greu pentru un om care nu prea are legături cu cetăţenii din acest oraş să le câştige încrederea. Pentru 4 ani de zile, începând cu 2020, primar va fi tot actualul”, susține Grivei.

Articolul precedentProvocare pentru Boza: CEO să modernizeze un salon de spital pentru actualii și foștii salariați
Articolul următorDupă Dragnea, și Bordușanu de la Gorj ordonă: PSD-ul trebuie să fie o turmă