El este bodyguardul din Petroșani care l-a bătul pe tânărul rovinărean. Ce a dispus instanța

Instanța de judecată a respins cererea de arestare preventivă în cazul lui Andrei Vasile Hergheș, bodyguardul clubului Keops implicat în scandalul în urma căruia un tânăr de 27 de ani, din Rovinari, a rămas fără un rinichi, organul fiindu-i extirpat de medicii din Petroșani. Judecătorul de drepturi și judecăți a dispus arest la domiciliu pentru bodyguard, acesta mai având pe rol un dosar, după ce anul trecut a agresat un minor căruia medicii din Timișoara au trebuit să-i scoată splina.

Scandalul a avut loc în data 1 iunie, când Adrian Minciună, din Rovinari, a organizat o petrecere a burlacilor în clubul Keops din Petroșani. La un moment dat, a izbuncnit un conflict și după intervenția bodyguardului Hergheș situația a degenerat. Omul de ordine și Minciună, ajutat de doi prieteni, și-au împărțit lovituri în stradă, în urma acestora rovinăreanul de 27 de ani fiind transportat de urgență la spitalul din localitate, unde a fost internat la reanimare. A urmat extirparea rinichiului și amânarea nunții programate deja. Toate persoanele implicate în conflict au nevoie de îngrijiri medicale, potrivit specialiștilor: Hergheș de 8-9 zile, Minciună de 35-40 de zile, al doilea gorjean de 10-12 zile, iar cel de-al treilea de până în 30-35 de zile.

Cei patru sunt cercetați penal, în cauză existând un dosar în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani. Andrei Vasile Hergheș sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală gravă, lovire și tulburarea ordinii publice, iar gorjenii Adrian Minciună, Vasile Bușe și Alexandru Jugravu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire și tulburarea ordinii publice. După cum se poate observa, deși s-a spus că lui Minciună i-a fost pusă viața în pericol, încadrarea bodyguardului nu vizează tentativa de omor. Gorjenii, cu excepția celui internat în spital, au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile.

Foto: gdhd.ro