Dor de ”casă”: Călinoiu, pledoarie pentru realizările PSD și închipuitele atacuri la Justiție

Ion Călinoiu, fostul vicepreşedinte PSD de la nivel central, a făcut o analiză a scorului obţinut de social-democraţi la alegerile europarlamentare. Acesta a declarat că formaţiunea politică s-a prăbuşit din cauza presei ostile de care a avut parte preşedintele Liviu Dragnea, dar şi pentru că a dat chix la nivel de comunicare.

“A fost un lucru neprevăzut, pe de o parte, iar, pe de altă parte, o lipsă mare legată de unele măsuri pe care trebuia să le fii luat PSD la nivel central. În primul rând de comunicare, legate de realizările care există, în al doilea rând de concentrare a proiectelor europene, fiind alegeri europarlamentare. Din liderul partidului s-a realizat calul de bătăie, de denigrare a Partidului Social Democrat, per asnamblu, urmare a nerealizării acelor legi specifice pe Justiţie care să asigure independenţa Justiţiei. N-a fost emisă nicio ordonanţă de urgenţă care să pericliteze situaţia Justiţiei, dar s-au găsit destul argumente subiective care să aibă priză la electorat”, a declarat Călinoiu.

Călinoiu a admis că PSD trebuia să obţină un procent de cel puţin 35% în judeţul Gorj. Cu toate acestea, social-democratul consideră că rezultatele nu sunt rele. Călinoiu este de părere că Pro România “a furat” din electoratul PSD, care, şi pe fondul lipsei de credibilitate a actualei Guvernări, s-a reorientat.

“Nu putem vorbi de un rezultat slab la Gorj. Oamenii şi-au pierdut oarecum încrederea în clasa politică per ansamblu şi în cei de la guvernare, în mod deosebit. Migraţia electoratului e simplă, din masa de votanţi PSD, o parte s-a dus la Pro România, asta e foarte clar. Nu neapărat că e Victor Ponta acolo, dar unii nemulţumiţi au considerat asta o alternativă”.

PSD a fost votat de 32% dintre gorjenii prezenţi la urne la ultimele alegeri.