Ești fleț, nu te pricepi să faci mii de lei pe facebook? ”Îi face” purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu Jiu. În timpul serviciului

Disprețul față de funcția publică tinde a deveni literă de lege în România. Statutul de slujbaș al statului implică, cel puțin moral, o atitudine care să impună respect față de tot ceea ce înseamnă instituție bugetară. Salariul oferit din banii colectaţi de la contribuabil obligă, pe hârtie, la supunere, înțelegere și considerațiune, orice pălmaș trebuie să se simtă demn și integru în fața funcționarului. Povești, situații tot mai rar întâlnite, leafa de pe cardul privilegiaților vremurilor și proasta creștere sunt factori care conduc pe drumul sfidării. O sfidare grețoasă, plină de toată nesimțirea lumii, care pe stradă poartă haine scumpe și caută să nu mai stâlcească vorbelele altora. Neînţelese, de multe ori. Contribuabilul Florin trudește din zori până în seară pentru salariul minim pe economie. Reușește, miraculos, să supraviețuiască și să crească un copil. Precum Florin, milioane de români care prin taxele plătite direct și indirect susțin o armată de bugetari, persoane aflate, teoretic, în slujba tuturor Florinilor României. Aceștia din urmă se poartă în haine ponosite și nu își permit nici măcar să gândescă la o cină la unul dintre restaurantele în care ei, slujbașii statului, merg regulat. Haine mai acătării, vacanțe, doar speranțe. Pentru copil. Poate el o să aibă noroc și va spulbera barierele amarului. Florin nu blesteamă și nu suduie, ei, cei mari, au învățat carte. Așa i se spune. Merită. Toate până într-o zi, când ochii i se limpezesc și simte umilința. Iar asta se poartă o vreme. Niciodată, niciunde la infinit.

 Hai să ne hai, pe mii de lei

Alexandra Petrița este purtătorul de cuvânt al Poliției Locale a municipiului Târgu Jiu. Potrivit documentelor oficiale, aceasta a fost încadrată în funcția de inspector I, la Compartimentul Informare și Relații Publice. Modul în care s-a făcut angajarea domnișoarei Petrița în instituţie a provocat scandal și acuze. Alexandra Petrița este sora Laviniei Petrița, fost purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Târgu Jiu, fostă noră a unei verișoare a celui care a fost edilul șef al Târgu Jiului, Florin Cârciumaru. Mare scandal la acele vremuri, inițial în Poliția Locală a ajuns o dulcinee a unui afacerist prieten cu Cârciumaru. ”Madmoazela” respectivă a plecat din Primărie de pe o funcție pe studii medii ca să devină inspector pe studii superioare în Poliția Locală. Și a ajuns, dar numai pentru o vreme, pentru că s-a transferat, tot la studii superioare, într-o clădire cu funcții publice situată în buricul târgului. Sursele noastre susțin că povestea a fost monitorizată și de unele servicii, însă la stadiul acesta a rămas. În fine, Alexandra Petrița a devenit în 2016, prin concurs, purtătoare de cuvânt la Poliția Locală, iar șușotelile despre intervenţiile lui Florin Cârciumaru și a altor apropiați ai acestuia au cam fost șterse de timpuri și vremuri.  Cu atâtea în spate, suspiciuni şi neîncredere, colegii din instiuție se așteptau ca noul inspector se fie spirt, brici, exemplu prin profesionalism și dăruire. Numai că Petrița nu prea se complică, nu dă doi bani nici pe imaginea unităţii, nici pe etichetele pe care singură şi le pune. Purtătoarea de cuvânt trudește intens pe facebook, chiar în timpul orelor de program, atunci când, conform legii și pontajelor, se află la serviciu, în slujba cetățeanului. Și, implicit, a Statului Român. Asta în condițiile în care comunitatea locală îi bagă în buzunar, lunar, aproximativ 3.000-3.300 de lei, așa cum se poate deduce din anumite documente ”neindexate” la nivelul lui 2018. ”Activitatea” inspectorului de la Compartimentul Informare şi Relaţii Publice trece neobservată de conducerea instituției, mai mult, tânăra funcționară pare să fie încurajată, în pasiunea sa pentru facebook, tocmai de pasivitatea superiorilor. Șefii Poliției Locale nu catadicsesc să-i ceară să înceteze sfidarea publică a celor care plătesc taxe și impozite pentru a-i asigura un salariu frumușel și un loc călduț tocmai bun de butonat pe internet. Iar purtătoarea de cuvânt ”face bani”. În vreme ce socializează online.

Galerie foto:

 

 

Articolul precedentPandurii îşi prelungeşte suferinţa după eşecul de la Suceava
Articolul următorPrefectul Florescu a câștigat războiul fustelor scurte și a pantalonilor mulați. Numai în instanță. Holurile Prefecturii ”vibrează în stil clubbing”