Estimări: Hidro ”va dudui” în lunile de vară. CE Oltenia, șanse minime să profite în sezon, așa cum s-a întâmplat în alți ani

Hidroelectrica are auspicii de a rămâne principalul producător de energie al României și în lunile de vară, prognozele estimând că, anul acesta, randamentul activităților nu va mai fi redus de secetă.

În ceea ce priveşte fluviul Dunărea, la intrarea în ţară (pe secţiunea Baziaş), debitul maxim al Dunării estimat pentru luna iunie 2023 este de 9.300 mc/s, faţă de valoarea medie multianuală de 6.400 mc/s, iar cel minim de 5.800 mc/s. Media lunii este prognozată la 7.700 mc/s.

Pentru luna iulie, media este de 5.500 mc/s, în timp ce debitul maxim estimat al Dunării este de 7.000 mc/s, iar cel minim la 3.800 mc/s. Media multianuală este de 5.350 mc/s. Debitul maxim al Dunării estimat pentru luna august este de 5.800 metri cubi/secundă (mc/s), mai mare faţă de valoarea medie multianuală de 4.300 mc/s, iar cel minim de 2.700 mc/s. Media lunii va fi de 4.200 mc/s”, se transmite prin prognoza emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) pentru lunile iunie, iulie şi august.

 

Se așteaptă că în lunile menționate să crească producția și în parcurile fotovoltaice situație deloc convenabilă pentru Complexul Energetic Oltenia.
Articolul precedentGorj: Prăpăd în minivacanță! Peste 100 de permise reținute de polițiști. Bucureștean fără dreptul de a conduce, la volan prin Baia de Fier
Articolul următorCSU Craiova vrea să transfere un fundaș dreapta