Familie de vidre în Jiu, lângă Stadionul Municipal. Jandarmii au fotografiat un exemplar

Apele Jiului, în zona municipiului Târgu Jiu, par să să fie nepoluate și destul de bogate în pește. Acestea sunt semnalele date de o familie de vidre care și-a făcut casă de ani buni în zona Stadionului Municipal, unul dintre exemplare fiind observat și fotografiat, marți, de jandarmii gorjeni.

Vigilenţa echipei de intervenţie a Jandarmeriei Gorj, pe timpul executării unei misiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol executată în zona apropiată a Stadionului Municipiului Târgu Jiu, a surprins unul dintre prădătorii naturali ai peştelui, mai puţin obişnuiţi prin judeţul nostru, o vidră.
Inedita întâlnire a fost surprinsă în cadrul unei şedinţe foto, realizată rapid. Mulţumim colegilor pentru transmiterea imaginilor”, a transmis IJJ Gorj.

Vidra (Lutra lutra) nu este o prezență neobișnuită în județul Gorj, acest mamifer fiind semnalat pe râul Gilort și în Defileul Jiului. De altfel, urcă până la 1.500 de metri pentru a-și procura hrana. Totodată, viața sa ”urbană” a fost constatată și în ”Delta” Văcărești, chiar în Capitală.

Exemplarul fotografiat este monitorizat, și nu numai el, de Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi. Claudiu Fiu, reprezentat al AJVPS Gorj, a arătat că în zona stadionului trăiește o întreagă familie.

 

Avem o familie de vidre in zona respectivă. O monitorizăm de câțiva ani, și prin prisma faptului ca este o specie periclitată. De obicei, vânează noaptea, dar datorită faptului ca barajul a fost golit si populația piscicolă este scăzută, sunt nevoite sa vâneze si la lumina zilei”, a arătat Fiu.

 

 

Foto IJJ Gorj