Fără bani europeni, drumul expres Craiova – Târgu Jiu rămâne doar un proiect

Realizarea drumului expres Craiova – Târgu Jiu depinde depinde de banii europeni. Deși s-a sugerat că lucrurile încep să se miște cu adevărat, proiectul nu dispune de finanțarea necesară. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România a depus la începutul acestei luni Aplicația de Finanțare ”Elaborare Studiu și Proiect Tehnic de Execuția pentru Drum Expres Craiova – Târgu Jiu”. Studiul de fezabilitate costă 6 milioane de euro, valoarea totală a proiectului este de 28.547.436,84 lei și se vrea finanțarea sa cu 85% fonduri europene.

De curând, deputatul Mihai Weber a declarat că în proiectul de buget au fost prinse sume pentru demararea acestei investiții.

”Am reușit și l-am prins în buget, o să fie ridicat pe SICAP ca lucrare. Începe să prindă contur, adică nu mai este la stadiul de poveste sau promisiuni. Sunt convins că se va face, pentru că acum e prins”, spunea parlamentarul.

Potrivit spuselor lui Weber, drumul expres Craiova-Târgu Jiu, ca lucrare, o să fie  ridicat pe SICAP (Sistem Informatic Colaborativ pentru mediu performant de desfășurare a Achizițiilor Poblice), dar, iată, încă nu există o finanțare concretă.