Fără fuste scurte și decolteuri. Inspectorii OPC vor merge la serviciu îmbrăcați după regulament

Horia Miron Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a emis marți, 20 august, un ordin prin care impune reguli de conduită salariaților instituției. Potrivit documentului, inspectorii ANPC nu mai pot merge la serviciu nici îmbrăcați cu cămașă cu mânecă scurtă.

Cerințe în cazul bărbaților:

‘Ținuta bărbaților va fi alcătuită, obligatoriu, din cămașă, cu mânecă lungă, de culoare alb, albastru, bej, bleumarin, negru și pantaloni uni care să fie drepți, fără tăieturi, fermoare, imprimeuri. Încălțămintea va fi alcătuită din pantofi uni, sunt excluse obiectele de încălțăminte în stil sport (teneși, bascheți, adidași) și sandale. Haina de toamnă/iarnă nu va conține accesorii extravagante, în exces, fiind una clasică. Bărbaților le este interzisă purtarea accesoriilor, bijuteriilor, se acceptă doar verigheta. Aspectul facial și capilar îngrijit, decent, fiind interzis bărbaților purtarea părului și a bărbii de o lungime peste medie”, informează Agerpres.

Referitor la doamne și domnișoare:

‘Ținuta persoanelor de sex feminin va fi alcătuită din rochii fără tăieturi, fermoare, imprimeuri excesive, clasice, decente sau costum două piese, cu fustă sau pantalon (lungimea fustei imediat deasupra genunchilor, limita de decență), cămașă,  bluză fără decolteuri, fără paiete sau sclipici, haine mulate. Se interzice purtarea bijuteriilor în exces, extravagante, opulente, ostentative, păstrând o limită de decență. Se interzice machiajul strident, aspectul facial și capilar trebuie îngrijit, decent. În interior se poarte purta acoperământ pe cap excluzând șapcă, pălării de plajă, basma, se va adopta stilul clasic. Igiena personală este obligatorie și nu trebuie să creeze disconfort olfactiv persoanelor din jur. Manichiura trebuie să fie îngrijită, decentă, clasică”.

Termenul de implementare a regulamentului este de șapte zile.