Fără școală militară! Poliția Română pune la bătaie peste 2000 de posturi pentru civili

Poliția Română scoate la concurs nu mai puțin de 2240 de posturi (ofițeri, agenți și personal civil), cu recrutarea candidaților din sursă externă.

Vă informăm că la nivelul Poliției Române au fost demarate procedurile pentru ocuparea a 2240 de posturi din toate categoriile de personal (ofițeri, agenți și personal civil), cu recrutarea candidaților din sursă externă.
Organizația profesională Corpul Național al Polițiștilor a fost consultată și a avizat aceste proceduri, conform competențelor statutare.
Precizăm că în prima etapă vor fi organizate procedurile de încadrare cu personal a 412 posturi de ajutor șef de post, demers necesar pentru ocuparea deficitului de cadre din mediul rural.
În a doua etapă vor fi organizate concursuri pentru încadrarea celorlalte posturi rămase, acestea făcând parte atât din categoria posturilor ce vor fi încadrate cu specialiști, cât și pentru reducerea deficitului de personal existent la nivelul Poliției Române.
Vom reveni cu detalii suplimentare pe parcursul derulării activităților specifice de organizare și desfășurare a concursurilor”, a transmis Biroul Executiv Central al Corpului Național al Polițiștilor din România.