Fără șefi pe viață în Poliție, Jandarmerie și celălalte structuri MAI

Mihai Fifor, ministrul interimar al Internelor, a prezentat o nouă concepție managerială ce se vrea implementată în minister. Potrivit acesteia, odată cu preluarea unei funcții de conducere va interveni un mandat și anumiți indicatori de performanță.

”Săptămâna viitoare o să prezentăm în primă lectură, în Guvern, o ordonanță de urgență prin care așezăm și regândim în totalitate managementul fiecărui post de conducere din Ministerul Afacerilor Interne. Prin asta schimbăm condițiile prin care se poate conduce, de pildă, un inspectorat de poliție sau se poate avea un post de conducere. (…) În momentul de față, un inspector-șef care a luat un concurs este numit și știe că poate rămâne acolo dacă nu se întâmplă lucruri grave în activitatea domniei sale până la pensionare. Sunt lucruri pe care le vom discuta și analiza împreună cu colegii din sindicate”, a spus, la Antena 3, Fifor.

Acesta a explicat că se intenționează ca fiecare șef din MAI să aibă bine stabilit un target, obiectiv pe care va trebui să îl atingă în perioada mandatului încredințat.