Fără țepari la licitații: Se înființează Registrul unic al utilajelor și echipamentelor

 

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) anunță înființarea Registrului unic al utilajelor și echipamentelor, demers pentru asigurarea unei cât mai mari transparențe în cazul licitațiilor privind realizarea de investiții în infrastructură.

În 2022 când avem alocate sume importante pentru realizarea de investiții în infrastructură vrem ca antreprenorii care câștigă contractele să înțeleagă că numai în condiții de seriozitate și încredere reciprocă lucrurile vor merge cum trebuie. De aceea pentru a nu mai exista nici un fel de discuții și pentru o cât mai mare transparență vom înființa registrul unic al utilajelor”, a precizat ministrul Transporturilor.

Registrul unic va fi o bază de date electronică ce va cuprinde informațiile necesare pentru identificarea utilajelor și echipamentelor de care pot dispune operatorii economici care desfășoară activități în domeniul proiectelor de infrastructură de interes național, în vederea participării la procedurile de achiziții publice.

Scopul înființării Registrului unic este reprezentat de crearea unui mecanism de verificare, pentru autoritățile contractante, a disponibilității utilajelor și echipamentelor declarate de către operatorii economici ofertanți, ca fiind utilizabile în implementarea proiectelor de infrastructură de interes național