FC U Craiova, rămâne în frunte, neînvinsă, cu ultrașii alături. Stîngă: Ei nu pot fi cumpărați de nimeni

 

F.C. U Craiova 1948 SA a terminat la egalitate, 0-0, cu Concordia Chiajna, marți seara, în Ilfov, în primul meci oficial din 2021. Echipa olteană se menține pe primul loc în Liga 2, la trei puncte de următoarea clasată.

Revenit la Craiova, antrenorul Ovidiu Stîngă s-a declarat mulțumit de rezultat, nu însă și de alte aspecte ale partidei:

Acest punct e mai bine decât nimic. Pot să spun că sunt mulțumit, pot să spun că sunt supărat. La cum a arătat jocul, eu cred că este un rezultat echitabil, ținând cont de ocaziile care s-au creat de ambele părți. Este echitabil.
Nu am ce să le reproșez jucătorilor. Dacă am să reproșez, le reproșez faptul că au fost foarte multe întreruperi și nu s-a jucat fotbal. Eu m-am întors în România să jucăm fotbal, nu într-un meci de fotbal să am 20 de întreruperi cu jucători căzuți și cu jucători care intră imediat după ce se repune mingea în joc. Nu știu care este regulamentul exact în România, dar nu cred că este alt regulament față de fotbalul modern. Odată ce jucătorul căzut jos iese afară, trebuie să stea la aprecierea arbitrului, dar arbitrul îl apreciază în două secunde să intre la loc. Aici nu suntem la handbal”.

Cu 24 de ore înaintea meciului, mai mulți ultrași din PS ’97 au mers în cantonamentul de la Buftea și au transmis un mesaj jucătorilor:

ȘTIINȚA E CREDINȚA NOASTRĂ/PROMOVAREA – DATORIA VOASTRĂ”.

Gestul fanilor l-a bucurat pe antrenorul craiovean, acesta precizând că suporterii F.C. U nu pot fi cumpărați de nimeni.

”Oamenii aceștia fac parte din istoria clubului, din familia FC U. Aceștia nu pot fi cumpărați de nimeni. Ei vin din propria inițiativă și mă bucur că sunt alături de noi. Mi-aș dori ca mai multe echipe să aibă astfel de suporteri. Suporterii aceia au venit de la Liga a 4-a până în Liga a 2-a meci de meci, cât au avut posibilitatea să fie lângă echipă. Ceea ce este îmbucurător, că există echipe de genul acesta, a declarat, pentru Liga 2.ro, Stîngă.