Repoziționare a Ministerului Educației: Activități școlare cu prezență fizică obligatorie, indiferent de scenariul epidemiologic

Ministerul Educației a cerut Ministerului Sănătății ok-ul pentru desfășurarea unor activități școlare fața în față, indiferent de scenariul epidemiologic. Totodată, se solicită renunțarea la purtarea măștii de protecție la orele de sport.

Sorin Ion, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, a prezentat demersul, marți seara, la o televiziune națională.

 

Am solicitat, în primul rând, desfăşurarea orelor de activitate remedială, care trebuie să înceapă foarte curtând, desfăşurarea lor exclusiv faţa în faţa, indiferent de scenariu, evident făcând abstracţie de situaţiile în care localitatea este în carantină, dar în cele trei scenarii să funcţionăm cu grupele pentru activitatea remedială dintr-un motiv foarte simplu: aceste grupe vor fi în medie de 12 elevi, adică acolo se poate asigura o distanţarea suficienta astfel încât riscurile epidemiologice sa fie  minime, dar sa permitem şi participarea elevilor de clasele V, VI, VII”, a spus, la B1 TV, secretarul de stat.
Alte cereri:
 – permiterea învăţământului faţa în faţă a elevilor de la învăţământul special
 – simulările examenelor naţionale şi examenele propriu-zise să fie cu prezenţă fizică
 – fără mască masca de protecție la orele de sport.
 – simulările examenelor naţionale, cele care se vor desfăşura la sfârşitul acestei luni, dar şi examenele propriu-zise să se desfăşoare cu prezenţă fizică totală.