Fierbe Craiova! Peluza Sud ’97 vrea ”să se bucure” alături de suporterii CS U pe străzile orașului

E agitație în Bănia fotbalistică, suporterii celor două echipe ale momentului așteaptă cu gânduri total opuse sfârșitul sezonului fotbalistic. În timp ce simpatizanții CS Universitatea ard de nerăbdare să sărbătorească câștigarea titlului național, fanii FC U sunt gata să iasă în stradă pentru a se bucura de fiecare gol înscris de CFR Cluj la Craiova.

Andrei Preda, zis Gogoașă, unul dintre liderii Peluzei Sud ’97, a vorbit la Radio Sport 1 despre atmosfera din oraș și a lansat noi acuzații către cei de la C.S. Universitatea. Una peste alta, potrivit lui Preda, va fi o seară fierbinte în capitala Olteniei dacă suporterii C.S. U vor ieși în centrul urbei în seara partidei cu CFR Cluj.

Am auzit că suporterii celor de la CSU se strâng în oraș dacă se ajunge la utimul meci direct cu CFR cu titlul pe masă. Ei bine, vă anunt, să știe toata lumea, că și noi vom fi acolo. Să ne bucuram și noi împreună cu ei. Doar că noi o să sărbătorim fiecare gol al CFR-ului. Să vezi atunci distracție. De ce să se strângă numai ei? Nu-i lăsăm singuri. Vom fi și noi acolo în Centru cu ei.

Facem asta pentru că nu putem accepta să-i vedem pe cei care îi pupau mâna lui Mititelu când erau angajații acestuia la ziar și îl întrebau ce știri să scrie și care acum conduc galeria CSU. Manda era angajatul lui Mititelu și mereu îl pupa după ureche pe patronul Universității, iar acum… El Grande Craioveanu dacă nu făcea greșeala de a merge acolo, acum avea statuie în fața stadionului, dar… Văd ca băieții de la CSU îl înjură pe Gică Popescu pentru că, spun ei, s-au simțit trădați când a semnat cu Dinamo.

Vă spun eu, cel mai mare jucător plecat de la Craiova el a fost fost. Căpitan la Barcelona! Noi am fost supărați pe el când a ales Dinamo, dar cei de la CSU sunt supărații pe Popescu…Unde erau atunci când s-a întâmplat acel gest? Tot aștept ca Sorin Cîrtu să spună până la urma presei ceea ce a aflat. Și anume că băieții care i-au scris mizerii pe casă nu erau din Peluza Sud, ci culmea, din Nord, de la CSU. El știe și mă așteptam să spună asta pentru aflarea adevărului.

Este acolo la ei și acel domn bătrân Marcel Popescu, dar se pare că a uitat repede cum venea prin 2013 pe la club la Mititelu și se milogea de el să îl aducă la FC Universitatea Craiova? A uitat când îi spunea că are și tablouri de vânzare, dar după ce a văzut că nu îl angajează Mititelu a trecut în tabăra cealaltă și a spus că aia este Universitatea Craiova. Astfel de oameni lucrează la CSU.

Dar vreau să vă spun că indiferent dacă o să câștige CSU titlul noi tot cu FCU o să rămânem. Ei nu vor avea niciodată palmaresul Universității Craiova. Așteptăm să se concretizeze definitiv și decizia de la Timișoara cu palmaresul, ce vor mai spune atunci?

Noi suntem curați. Noi am luat-o de jos din Liga 4, iar noi am știut ce este aia suferință. Noi am mers prin coclauri și prin nămoale după echipa noastră, nu am primit pomeni direct din Liga 2. Noi facem deplasări pe banii noștri, nu primim bani de pe la club ca ei. De ce UEFA nu i-a lăsat să joace o perioadă prin cupele europene? Pentru că UEFA știa că ei sunt o echipă nou înființată”, a spus Preda.