Gorj: La volan se poartă peste 1 la mie… ALCOOLEMIE. Doi bărbați au călcat grav pe bec

Doi gorjeni au fost depistați de polițiști în timp ce se aflau la volan sub influența băuturilor alcoolice, cu o alcoolemie de peste 1 la mie. Unul dintre el și-a complicat situația, refuzând recoltarea de probe de sânge.

  – La data de 26 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au identificat în trafic un bărbat de 42 de ani, din comuna Cătunele, în timp ce conducea un autoturism pe DC 108 Lupoaia, având o concentraţie de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital, acolo unde a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi refuz de prelevare de mostre biologice.

  – La data de 26 iulie a.c., polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani,  din comuna Bălești, în timp ce conducea un autoturism pe  DC 91 Rasova, având o concentraţie de 1.26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului’‘, a transmis IPJ Gorj.