Finalul poveștii cu imigranți: Ruinele școlii de jandarmi din Bumbești Jiu sunt preluate de autoritatea locală

Primăria Bumbești Jiu va reintra în posesia imobilelor fostei școli de subofițeri jandarmi din localitate. Acestea vor trebui reabilitate, semnalele din zonă nefiind tocmai unele pozitive. Sunt relatări despre clădiri degradate, o curte interioară neigienizată și alte neajunsuri de care este responsabil Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Primarul din  Bumbești Jiu, Constantin Bobaru, vorbea, în urmă cu ceva timp, despre situația concretă în caz.

”Este vorba despre un pavilion administrativ, unde erau, în trecut, peste două mii de elevi, două cămine internat reabilitate, cu peste 200 de locuri, încă un cămin reabiltat, o cantină cu o capacitate de 400-500 de locuri de persoane pe serie, o centrală termică, etc. (…) Avem două notificări de la Curtea de Conturi. Cum destinația nu mai este respectată trebuie să ne luăm bunurile înapoi. Avem deja o corespondență cu Ministerul de Interne, pentru a ne preda acele active. Au fost preluate cu un scop care nu mai este respectat. Respectivele spații au fost date în administrarea Ministerului de Interne. Într-un context pe care eu nu vreau să îl comentez, au trecut în proprietatea statului și au făcut carte funciară pe aceste bunuri”, spunea edilul, la Accent Tv, la începutul anului 2018.

Potrivit informațiilor primite de la Ministerul Afacerilor Interne, prin IJJ Gorj, la începutul lunii iunie 2019 a fost emisă o Hotărâre de Guvern care a legalizat transferul cerut de Bobaru.

”Prin H.G. nr. 368 din 03.06.2019 a fost aprobat transferul imobilului aflat în administrarea MAI – UM 0658 Târgu Jiu (IJJ Gorj) în orașul Bumbești Jiu, județul Gorj, și declararea acestuia din bun de interes public național în bun de interes public local. După preluare, imobilul va avea destinația de sediu al unor instituții publice de interes local, locuințe sociale și/sau cămin de bătrâni. (…) În acest moment, pe bază de protocol, are loc predarea-primirea imobilului… (…)  În conformitate cu H.G. nr. 368, din 03.06.2019, art.3, în termen de 10 ani de la data preluării trebuie să se realizeze obiectivele de investiții și să respecte destinația imobilului”, se arată într-un document semnat de colonelul Țambrea Eugen, inspector șef IJJ Gorj.

În trecut, s-a vehiculat că în locul școlii de jandarmi și, ulterior, centrului de pregătire al cadrelor va ființa o structură a Penitenciarului Târgu Jiu. Aceleași imobile au apărut pe o listă oficială ce prezenta posibile centre pentru refugiați din România, moment în care s-a declanșat un scandal monstru în mediul online.

……………………………………………………………………………………………………………………………..