Pentru prima dată la Târgu Jiu, municipalitatea vrea să finanțeze o echipă de handbal, dar au intervenit interesele

Primăria municipiului Târgu Jiu, prin Clubul Sportiv Municipal, are prins în bugetul de anul acesta finanţarea unei echipei de handbal fete de la LPS Târgu Jiu. Deşi autoritatea locală este dispusă pentru prima dată la Târgu Jiu să asigure tot ce este necesar unei formaţii de tinere ce ar urma să evolueze la nivel de senioare, cineva forțează un parteneriat cel puțin bizar, care ar putea duce la situații nu tocmai plăcute. Primarul Romanescu reamintește că fondurile vin de la municipalitate și nimeni nu poate impune reguli instituției pe care o conduce.

”Finanțarea se va face de către CSM, iar un parteneriat între cele două entități se poate face numai cu acordul CSM, nu ne poate impune nimeni reguli. Dacă a înțeles cineva că poate să ne impună reguli, nu va fi așa. (…) Bugetul acela poate fi redistribuit, mai putem face șapte grupe de handbal juniori, sau de baschet, pentru că banii merg tot la sport. Dar când au văzut banii în buget, și-au închipuit că suntem sclavii de serviciu care trebuie să răspundă la niște comenzi. Nu e așa, trebuie respectate anumite principii, pentru că nu poți să dai la antrenorul de baschet, de exemplu 15 milioane de lei vechi pe lună, iar la handbal, la echipa de senioare să vină și să spună că fără 1000 sau 1500 de euro pe lună nu vine antrenor. Dacă nu păstrăm anumite limite ale modului în care finanțăm această activitate, riscăm ca la un moment dat toți banii din CSM să meargă doar într-o anumită direcție și apoi să se aleagă praful. Pentru că ei, văzând că cedăm foarte ușor, o să ceară permanent. Nu poate să ne condiționeze cineva dacă discutăm despre un parteneriat”, a spus Romanescu.

Problema a fost discutată și în Consiliul Local, unde s-a generat o presiune menită să ducă la încheierea unui parteneriat fără să se țină cont de efecte, totul sub acuzația că nu se dorește o colaborare cu LPS, nu se vrea o echipă de handbal feminin.

”Ba da, vrem, dar în condițiile stabilite de noi, pentru că noi finanțăm activitatea, Primăria municipiului Târgu Jiu, prin CSM, va finanța activitatea echipei. Atâta timp cât noi aducem banii, noi le asigurăm condiții de antrenament și noi le punem la dispoziție sala gratuit, nu ne poate condiționa nimeni”, a precizat primarul.

Cel puțin ciudată abordarea problemei, sezonul trecut echipa de handbal feminin a LPS a fost sprijinită de ISJ și Artego să participe la campionat, mai mult, s-a cumpărat echipament de joc după începerea competiției. Acum, în condițiile în care municipalitatea îți oferă o siguranță financiară, condiții de pregătire și echipament, lucrurile nu se așează, nu se leagă.

În ceea ce privește aleșii locali care au transformat orice demers social în motiv de luptă politică, aceștia trebuie să explice alegătorilor cum de FORȚEAZĂ un anumit parteneriat de vreme ce LPS Târgu Jiu a avut o altă poziționare în cazul colaborării cu o entitate privată.