Fonduri aprobate, va începe treaba: Grădiniță de la zero în curtea Liceului Teologic din Târgu Jiu

Municipiul Târgu Jiu va beneficia de fonduri guvernamentale pentru construirea unei grădinițe de la zero pe strada A.I. Cuza, în curtea Liceului Teologic ”Sfântul Nicodim”. Vestea a fost dată de Marcel Romanescu, edilul-șef precizând că deja au fost demarate procedurile legale.

Este un proiect finanțat de Ministerul Educației pe fonduri structurale. O investiție care în momentul de față acoperă necesitatea din acea zonă. Știți foarte bine că avem închiriat de foarte mult timp un spațiu care a fost amenajat pentru grădinița din zona respectivă, vis a vis de Liceul Teologic, și, la momentul acesta, noi am pus la dispoziție terenul necesar lângă terenurile de sport de la Liceul Teologic, pentru a se putea construi o grădiniță care să preia toate grupele pe care le avem noi. Proiectul e evaluat undeva la 20 de miliarde, e un proiect destul de mare, o grădiniță care trebuie să respecte normele impuse de legile în vigoare în acest moment”, a declarat primarul municipiului Târgu Jiu.

Reamintim, anul acesta vor începe lucrările ce vizează construcția sau amenajarea unor unități de învățământ destinate preșcolarilor din zona CAM-Debarcader. Totodată, a început extinderea și modernizarea unor creșe/grădinițe din zona de sud-est a municipiului.