Forfotă mare, marți dimineața: 260 de percheziții ce vizează traficul de droguri, de persoane și de minori

Procurori DIICOT, polițiști și jandarmi au efectuat, marți dimineața, 260 de percheziții domiciliare, acțiuni ce vizează traficul de droguri, de persoane și minori.

Astăzi, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează peste 50 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, pornografie infantilă și criminalitate informatică.

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare peste 260 de mandate de percheziție domiciliară și 250 de mandate de aducere.
Din  totalul acțiunilor operative, un număr de 37  sunt pe linia combaterii traficului de droguri, urmând a fi puse în executare 212 mandate de percheziție domiciliară și aproximativ 200 de mandate de aducere.

De asemenea,  3 acțiuni operative vizează combaterea traficului de persoane, urmând a fi puse în executare 25 de mandate de percheziție domiciliară, iar o alta traficul de migranți, urmând a fi puse în executare 4 mandate de percheziție domiciliară.
În alte 10 acțiuni operative, pe linia combaterii criminalității informatice, sunt puse în executare 20 de mandate de percheziție domiciliară.
Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT  începând cu anul 2018 și relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de droguri, trafic de persoane și de minori și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, în efortul de a combate în mod eficient aceste fenomene infracționale.
Sunt vizate și grupuri infracționale care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră, implicate în săvârșirea altor fapte penale aflate în competența de investigare a DIICOT. 
Perchezițiile efectuate în cursul zilei de astăzi, au scopul  obținerii de probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată și a altor persoane implicate în activități infracționale asociate criminalității organizate, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.
Nu în ultimul rând, acțiunile vizează crearea unui climat optim de siguranță a cetățenilor precum și protecția victimelor infracțiunilor.
În acest sens, menționăm și  faptul că  în primele 8 luni ale acestui an, au fost întocmite 1088 de rechizitorii și au fost încheiate 287 acorduri de recunoaștere a vinovăției, fiind trimiși în fața instanței 2629 inculpați, dintre care 1049 în stare de arest preventiv. 

În cursul acestei zile, în funcție de evoluția anchetelor, în fiecare caz în parte, DIICOT și Poliția Română vor oferi informațiile ce pot fi făcute publice”, au transmis reprezentanții DIICOT.

 

Imagini:

 

 

 

 

Articolul precedentCiolacu: Sunt inechități mari între pensiile mici și cele mari. Este normal și corect ca pensiile mici să fie primele mărite
Articolul următorCupa României: FCU Craiova a scos un egal la București, cu Dinamo. Răducan: Am vrea să ajungem în finală