Fost ministru PSD: Ciolacu nu e sigur că vrea să preia guvernarea. Dacă poate găsi pe cineva să provoace anticipatele, foarte bine

Miron Mitrea, fost lider sindical, ministru PSD și parlamentar social-democrat, în prezent analist la o televiziune națională, crede că între cele două mari partide din coaliția de guvernare, PSD și PNL, este în plină desfășurare o partidă de șah politic ce vizează alegerile din 2024.
În condițiile date, PNL ar căută să transmită sarcini dificile PSD, preluate în 2023, odată cu rotația premierilor, iar Ciolacu nu ar fi prea încântat să preia guvernarea.

Sunt momente în care oricât de bine ai guverna, poporul nu o să te iubească. Când spun că populația nu va ajunge în genunchi, spun că nu va muri de foame. Că va fi o criză economică, asta nu e exclus. Rău va fi, nu este niciun motiv să fie bine. Nu va fi atât de rău însă cum spun ăștia, apocalipsa asta. Oamenii trebuie să aibă grijă de ei, asta este ceea ce spun eu mereu.

Politicienii au altă treabă. Politicienii se bat pentru putere.

Marcel Ciolacu e în situația în care va trebui să ia Guvernul. Peneliștii, de partea cealaltă, încearcă să îi pună grenada în buzunar. Ei știu că vor pierde guvernarea și atunci îi bagă pe sub ușă toate aceste obligații. PSD este la guvernare și controlează guvernarea, iar PNL simte că pierde guvernarea și se comportă ca un partid de Opoziție.

Părerea mea, Marcel Ciolacu nu e foarte sigur că vrea să ia guvernarea. Și atunci, dacă poate găsi pe cineva care să provoace anticipatele, foarte bine. Nu le poate provoca PSD-ul din motive de război peste graniță, criză energetică etc.

Ce vedem aici înseamnă pregătirea unor șahiști de o calitate bună, mă refer la Ciolacu și la încă un nume din zona liberală – nu îi dau numele – care pregătesc alegerile pentru anul 2024. Sunt însă unii care nu știu jocurile, care ies și latră.

Nu e ceartă ca la piață între lideri, între cei din juriu poate că da, dar nu intre lideri”, a spus, la Realitatea Plus, Mitrea.