Foto: Acuzați de omor! Procurorii cer arestarea

Decesul bărbatului sloven de 45 de ani implicat altături de patru tineri localnici într-un scandal dintr-un bar din satul Iași, comuna Drăguțești, în 12 februarie, schimbă încadrarea juridică în caz. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a anunțat deja că se solicită arestarea preventivă a celor patru inculpați aflați în prezent sub control judiciar.

”Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat înlocuirea măsurii controlului judiciar dispus prin ordonanța din 13 februarie 2019 cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile, cu privire la un număr de patru persoane”, se arată într-un comunicat.

Parchetul a prezentat în premieră și rezultatele necropsiei efectuate de medicii legiști craioveni, decesul producându-se în Spitalul Județean de Urgență Craiova:

”Moartea numitului MM a fost violentă, s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute urmare a unui traumatism cranio-facial grav cu boltă și bază craniană și traumatisme ale viscero-craniului. Leziunile traumatice s-au putut produce prin lovire cu și de corpuri dure, cu margini/muchii ascuțite. Avându-se în vedere morfologia, localizarea și multitudinea leziunilor traumatice, acestea s-au produs prin loviri multiple”.

S-a mai reținut de procurori că persoana vătămată a fost lovită de mai multe ori cu pumnii și cu picioarele, precum și cu obiecte contondene (cărămizi ceramice). Din informațiile venite pe surse, doi dintre cei patru tineri implicați sunt recidiviști.

                                Milan M.