Fugarul de la Runcu transmite live din munți. Polițiștii spun că nu l-au urmărit pentru că exista riscul să-și avarieze mașinile

Bărbatul cercetat pentru ultraj, după ce joi a înjurat și amenințat un polițist, la Runcu, transmite mesaje, live, pe facebook, din munții Gorjului. Acesta este dat în urmărire și, din ceea ce spune, se poate deduce că așteaptă să fie căutat de autorități: ”Îi aștept. Să vină. Cooperare max”.

Totodată, respectivul dă de înțeles că nu are de gând să coboare din munți, având destule provizii alimentare.

În timp ce urmăritul transmite pe rețelele de socializare, sindicaliștii din poliție spun că nu s-a executat foc asupra suspectului, joi, atunci când s-au petrecut faptele, pentru că în mașina celui în cauză se afla și o femeie. Lucrătorii MAI mai arată că nu s-a trecut la urmărire existând riscul ca autospecialele să se avarieze, situație în care reparațiile ar urma să fie suportate din buzunarul celui aflat în misiune.

Redăm reacția Sindicatului Europol în speță:

 

BĂI, CASCHETARE, SCOȚI PISTOLUL LA MINE?
Scena a avut loc în ziua de 4 martie, în comuna Runcu, județul Gorj, colegii noștri, polițiști și jandarmi, fiind amenințați cu un topor de către un individ al cărui hobby este off-road-ul combinat cu furtul de material lemnos din pădurile patriei.
Bineînțeles, că la vederea acestui om al pădurilor, polițiștii l-au somat să înceteze acțiunea violentă, iar la scurt timp după incident, individul în cauză a găsit de cuviință să se apropie de colegii noștri, să-i amenințe și să-i înjure pentru că și-au permis să execute o pândă în zona în care se fură material lemnos.
Și dacă vă întrebați de ce polițiștii nu au folosit armamentul, vă spunem noi că au evitat să-i pună viața în pericol femeii care-l însoțea în mașina de teren pe <<academicianul>> din imagini și care executa toate solicitările sale, inclusiv aceea de a-i filma pe polițiști încercând să inducă ideea că aceștia l-ar fi amenințat cu folosirea armelor de foc în mod nejustificat.
Iar în ceea ce privește decizia de a nu pleca în urmărire cu <<autospecialele>> din dotare, în zonele cu teren accidentat, polițiștii știu că în cazul producerii vreunei avarii sunt cercetați administrativ și li se impută costul reparațiilor, conform unor proceduri emise de către mai marii instituției care au văzut infractori doar la televizor.
În prezent, acest individ se ascunde în munți, în zone greu accesibile și este cercetat pentru ultraj, pe numele său fiind emis un mandat de aducere pentru a fi prezentat în fața procurorilor”.
Capturi video facebook: