Oficial! Fără mască de protecție la orele de educație fizică. Și în scenariul roșu vor fi elevi care vor merge la școală

 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, sâmbătă seara, modificări ce țin de desfășurarea cursurilor în contextul măsurilor luate în pandemie. Foarte important, masca de protecție nu va mai fi obligatorie pentru elevi și studenți în două situații.

Potrivit ministrului, masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior. La orele de specialitate din învățământul vocațional este obligatorie purtarea măștii de protecție, cu excepția orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz este necesară asigurarea de spații individuale pentru exersare.

Foarte important, masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, precum și în timpul tuturor orelor de educație fizică desfășurate în spații exterioare.

Prezența la cursuri

E nevoie să ne referim la rata de infectare care va fi făcută public în fiecare zi de vineri pentru a vedea în ce scenariu funcţionează fiecare şcoală în săptămâna următoare. La peste 6 la mie, întreaga localitate intră în carantină, se suspendă orice activitate, inclusiv cele didactice. Până la 6 la mie, se aplică scenariul în care se încadrează localitatea şi s-au apropiat mult scenariul galben de cel roşu. Singura diferenţă e că în scenariul roşu, prezenţa fizică a celor din anii terminali e permisă dacă efectivele sunt până la maximum jumătate. Analiza pe cele patru săptămâni de şcoală ne-a arătat că prezenţa fizică pentru elevii din clasele VIII-XII a fost sub jumătate, deci ele vor putea continua în scenariul roşu la fel cum au venit la şcoală şi în scenariul galben”, a declarat, la Antena 3, ministrul Educaţiei.

 

Articolul precedentFugarul de la Runcu transmite live din munți. Polițiștii spun că nu l-au urmărit pentru că exista riscul să-și avarieze mașinile
Articolul următorFlorin Cîțu: Nu introducem taxe. Creșterea taxelor ar fi un act sinucigaș