Golea, reclamat de C.E. Oltenia pentru abuz în serviciu și înlocuit din poziția de administrator special al clubului Pandurii

Reprezentanții a trei din cei patru membri asociați ai Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu (Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Județean Gorj și Primăria Târgu Jiu) au decis, în cadrul Adunării Generale a Membrilor Asociați din data de 16.08.2021, schimbarea lui Marin Golea din poziția de administrator special al clubului aflat în insolvență și înlocuirea acestuia cu Daniela Șerban.

Se revocă din calitatea de persoană împuternicită domnul Golea Marin, împuternicire dispusă prin (…) a Adunării Generale a Membrilor Asociați ai Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, având în vedere neducerea la îndeplinire a mandatului încredințat”, s-a stabilit potrivit documentului Adunării Generale.

 

Ce i se reproșează lui Golea?

A fost adoptată Hotărârea nr.2 din data de 10.05.2021 a Adunării Generale a Membrilor Asociați (..) ca urmării a renunțării la calitatea de membru asociat de către Complexul Energetic Oltenia (…), Consiliul Județean Gorj (…). Primăria Târgu Jiu (…) și s-a dispus: <<Împuternicește administratorul special Golea Marin pentru efectuarea la Registrul Asociațiilor și Fundațiilor a modificărilor Statutului și înscrierea acestor modificări, drept urmare a renunțării la calitatea de asociat de cei trei membri>>”, transmit cei trei asociați, entități care au constatat că Marin Golea nu a dus la îndeplinire împuternicirea și nu a dat curs demersului asociaților.

Plângere penală

Pe cale de consecință, ‘Societatea Complexul Energetic Oltenia SA a formulat plângerea penală nr. 16780 06.08.2021, înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, împotriva numitului Golea Marin, în calitatea de administrator special cu drepturi depline de administrare al debitoarei CLUBUL SPORTIV PANDURII LIGNITUL Târgu Jiu aflat în insolvență, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, prevăzută de articolul 297 Cod Penal, pentru faptul că acesta și-a încălcat cu intenție atribuțiile prevăzute de dispozițiile legale, nu a respectat Hotărârea Adunării Generale a Membrilor Asociați și nu a dus la îndeplinire împuternicirea/mandatul acordat de asociați, lezând astfel drepturile și interesele membrilor asociați, între care și Societatea Complexul Energetic Oltenia SA”, se precizează în aceleași documente. 

 

Mai mult, va fi evaluată activitatea lui Golea desfășurată în calitatea de administrator special pe toată durata executării împuternicirii.

 

 

Document: