Gorj: 4,3 miliarde de lei vechi pentru modernizarea bucătăriei Spitalului Județean

Mai bine de 4 miliarde de lei vechi a costat reabilitarea și dotarea bucătăriei Spitalului Județean de Urgență ”Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu. Blocul alimentar prepară hrana pacienților internați în toate cele trei entități ale spitalului (unitatea de pe strada ”Tudor Vladimirescu”, unitatea de pe strada ”A.I. Cuza” și unitatea de pe strada ”Progresului”). Potrivit managerului Dumitru Vienescu, investițiile, în acest caz, s-au făcut din fonduri proprii.

Bucătăria Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost reabilitată și modernizată, aici fiind investită suma de 434.910 Ron din bugetul propriu al unității medicale. Spațiul în care funcționează bucătăria care deservește bolnavii internați la SJU Târgu-Jiu, în toate cele trei clădiri, a fost modernizat. Printre lucrările care s-au efectuat amintim: a fost refăcută instalația electrică, s-au înlocuit geamurile, s-a montat gresie și faianță. De asemenea, au fost achiziționate următoarele echipamente în valoare totală de 223.720 lei: mașină de gătit profesională, un cuptor vertical, un mixer vertical profesional cu numeroase accesorii, feliator de ultimă generație, friteuză dublă. În prezent, bucătăria unității sanitare este dotată la standarde europene. Conducerea SJU Târgu-Jiu a decis să modernizeze bucătăria deoarece echipamentele vechi nu mai erau eficiente, acum blocul alimentar fiind dotat cu cele mai moderne aparate și echipamente”, au transmis reprezentanții unității medicale.