Gorj: Alertă meteo! Ploi în averse, cu descărcări electrice și intensificări ale vântului. Posibil grindină

Pagina de meteorologie Severe Weather Alert – Gorj avertizează că vineri, 1 iulie, după-amiaza, își pot face apariția ploile, cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și căderi de grindină. Totodată, vremea va fi caldă, cu maxime de 35-36 grade Celsius.

MESAJ SEVERE WEATHER ALERT – GORJ:

Atenționare meteorologică de tip cod galben
Fenomene meteorologice vizate:
– Instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: Vineri, 1 Iulie 2022 { între orele: 11:00…20:00}
Zonă vizată: cea mai mare parte a județului Gorj
Detaliere:
În intervalul de timp menționat mai sus, vremea o să devină treptat instabilă în cea mai mare parte a județului Gorj, mai întâi de-a lungul zonelor montane, la orele prânzului, ca mai apoi și în restul teritoriului, în zonele deluroase, de podiș și la câmpie.
Se vor semnala: averse moderate și torențiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și posibil grindină de mici dimensiuni, nefiind exclus sa se semnaleze în cantități însemnate, în funcție de viteza de deplasare a formațiunilor noroase.
Cantitățile de apă prevăzute în urma fenomenelor meteorologice prognozate se vor încadra în general între: 5…15 l/m² ; local- 20..25 l/m².
2. Atenționare meteorologică de tip cod galben!
Fenomene meteorologice vizate:
– Temperaturi foarte ridicate; Caniculă ; Disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: Vineri, 1 Iulie 2022 { între orele: 11:00…18:00 }
Zone vizate: vestul, sud vestul, sudul și suprafețe mai mici din sud estul teritoriului!
Detaliere:
În intervalul orar precizat, vremea va deveni călduroasă în continuare în cea mai mare parte a Gorjului, cu excepția ariei montane unde ne vom putea bucura de răcoare.
În zonele vizate de aceasta avertizare meteorologică, valorile termice o sa depășească pragul caniculei, cel de 35°C, valorile atingând la nivel general: 35..36°C, cu precădere la câmpie, la altitudinile cele mai mici!
Totodată, indicele temperatură- umezeală ( ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități pe alocuri și va putea sa fie ușor depășit.