Gorj: Arestat 30 de zile după ce a dat mită unui polițist

 

Judecătorul de drepturi și libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj a decis, luni, 12 octombrie, arestarea preventivă a inculpatului Ț.V. pentru 30 de zile, acesta fiind suspect pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Potrivit procurorilor, inculpatul Ţ.V. este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fiind sub influenţa alcoolului și a oferit mită în încercarea de a scăpa de dosar.

Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză, s-a reținut că inculpatul Ț.V. este cercetat în dosarul nr. 709/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fiind sub influența alcoolului.

În data de 10.10.2020, în jurul orelor 13,30, inculpatul Ţ.V. i-a remis agentului de poliţie M… din cadrul Postului de Poliţie Săcelu suma de 5000 de lei, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, respectiv să nu efectueze cercetările în dosarul penal menţionat, inculpatul solicitându-i acestuia să distrugă dosarul.

A fost constatată de către procuror, cu sprijinul organelor de cercetare penală din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Structura Centrală şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Gorj, infracţiunea flagrantă de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin.1 Cod penal”, a transmis Parchetul.

Autoritatea statului citată a subliniat faptul că persoanele suspecte sau inculpate beneficiază de prezumția de nevinovăție.