Gorj: Aspiranți la permisul de conducere cu douăsprezece încercări. 80-85% dintre candidați trec examinarea la a patra încercare

Două treimi dintre gorjenii care susțin examenul pentru a obține permisul de conducere nu reușesc să treacă proba teoretică de cel puțin două ori.

Statisticile arată că puțin peste 28% dintre candidați merg mai departe de “sală” din prima încercare.

La proba practică, lucrurile se schimbă. Jumătate dintre cei care vor să fie șoferi, o pot face cu acte în regulă după “traseu”.

Nicolae Dinoiu, directorul Serviciului de Permise și Înmatriculări Gorj, crede că mulți tratează cu superficialitate primul examen.

La proba teoretică, cel puțin prima și a doua oară, majoritatea vine să încerce. Nu citesc decretul, fac doar întrebările de pe internet și atât. Au impresia că știu, iar când sunt puși în fața faptului împlinit văd că nu merge! Dacă nu ai citit decretul niciodată, și nu ai văzut de ce nu ai voie să depășești sau să întorci, nu o să răspunzi corect. În proporție de 80-85%, trec după a patra încercare. Vin și de 9-12 ori. Cei care sunt serioși, și chiar citesc, promovează de prima dată, fără niciun fel de problemă. Dacă stai cinci luni să promovezi sala, normal că uiți ce să faci la proba practică”, a precizat Dinoiu.