Sondaj bombă! PSD și PNL, în cădere liberă! Nu Ciolacu este varianta ideală a PSD pentru prezidențiale

Un sondaj Atlas Intel, realizat în perioada 27-30 ianuarie, pe un eșantion de 2.000 de persoane, prezentat cu o marjă de eroare de +/- 2% și un nivel de încredere de 95%, arată că, la acest moment, Mircea Geoană este preferatul cetățenilor pentru funcția de președinte al României.

Totodată, PSD și PNL ar fi mult sub scorurile prezentate de alte sondaje chiar la începutul acestui an (vezi foto II).

Revenind la alegerile prezidențiale (foto I), potrivit studiului, dacă Mircea Geoană ar candida din partea PSD, fostul lider social-democrat s-ar impune în fața tuturor posibililor contracandidați luați în calcul la această oră.
Se observă scorurile, în turul II, Geoană ar câștiga cu Kovesi, Ciucă sau Simion. Pe de altă parte, dacă PSD îl va arunca în bătălia electorală pe Marcel Ciolacu, acesta i-ar învinge pe Nicolae Ciucă și George Simion, dar ar pierde în fața lui Boc sau Kovesi, în finală.

DATE PREZENTATE:

 

Cât privește alegerile parlamentare, sondajul arată o prăbușire a PSD și PNL în preferințele românilor. Dacă în sondajul CURS de la mijlocul lui ianuarie social-democrații au fost creditați cu 36%, în prezenta situație, în condițiile unor alegeri parlamentare organizate duminică, social-democrații ar urma să obțină doar 24,8%.

Cât privește liberalii, aceștia erau creditați cu 22%, însă ultimele date arată că ar fi la 17,2%, sub AUR, partid care este ca intenție la vot la 17,9%.

 

SCOR PARTIDE REZULTATE DIN STUDIU:

 

 

Atlas Intel este un institut de sondaje din Brazilia care se prezentă drept „cea mai precisă companie de sondare a opiniei publice în alegerile prezidențiale din 2022 și în alegerile locale din 2020”. De asemenea, la alegerile prezidențiale din 2020 în SUA, Atlas Intel ar fi fost „cea mai precisă companie de sondare, atât la nivel federal, cât și în statele cheie care au definit numărul de electori în Colegiul Electoral”.