Gorj: Contabil la şcoală de ţară, lovitură de aproape două miliarde din banii statului

Contabilul şcolilor din Samarineşti şi Văgiuleşti a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind suspectat de săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

”La data de 28 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminlităţii Economice au reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a IPJ Gorj un bărbat de 64 de ani, din comuna Samarineşti, bănuit de săvârşirea infracţinilor de delapidare, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Din cercetări a reieşit faptul că, acesta, în perioada 2015-2019, în calitate de contabil la două unităţi de învăţământ, din comunele Samarineşti şi Văgiuleşti, şi-a însuşit sistematic, din buget, mai multe sume de bani prin falsificarea unor documente justificative, producând un prejudiciu de aproximativ 170.000 lei”, a informat IPJ Gorj.

În caz au efectuate trei percheziţii, fiind ridicate înscrisuri şi echipamente informatice care ar putea adăuga noi elemente la anchetă.