Gorj: Cu 2,02 la mie alcool în sânge și permisul suspendat, în trafic, la volan

Un tânăr din municipiul Motru a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj după ce a fost depistat băut la volan, în trafic, ulterior stabilindu-se că avea și permisul de conducere suspendat tot din cauza consumului de alcool.

Deși la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, în urma examinării probelor de sânge a rezultat o concentrație de alcool mult mai mare: 2,02 alcool.

La data de 12 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au reținut pentru 24 de ore, și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat de 30 de ani, din localitate, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul, pe drumurile publice, de către o persoană care are permisul suspendat şi care se află sub influenţa alcoolului.

Acesta, la data de 3 octombrie a.c., a fost depistat în trafic, pe DN 67 Motru, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, a rezultat faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat, pentru aceleași infracţiuni.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două mostre de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, ale căror rezultate, care au fost comunicate ieri Poliției Municipiului Motru, au fost de 2,02 alcool în sânge”, a transmis IPJ Gorj.

 

Bărbatul va fi prezentat, marți, Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propuneri corespunzătoare.